2018, het jaar voor grOte en kleine Leiders

De LachcoachCoaching2018, het jaar voor grOte en kleine Leiders
18 januari 2019 In Coaching No Comments

2018 wordt ons beste jaar, ever!

En als je wilt neem ik jou mee in deze heerlijke positieve flow šŸ™‚

De afgelopen dagen hebben mijn man en ik samen (hoe cool is dat!) een mega shift in bewustzijn mogen ervaren op een dieper level van creatie niveau. We trainen onszelf op welvaartsbewustzijn waardoor inzichten en ideeƫn op ons pad komen die ons de weg wijzen naar onder andere financiƫle vrijheid. En zo ook ontstond er spontaan een super tof nieuw thema voor De lachcoach: Lachend geld verdienen. Maar hierover vertel ik je graag in een andere keer meer. Deze shift, sjonge, wat een super mooie afsluiter voor een jaar waarin wij toch ook al een grote verschuiving met ons hele gezin doormaakten.

We gooiden in maart 2017 het roer 360 graden om. We lieten oude normen en waarden met betrekking tot opvoeding zo goed en kwaad als het kon los om van geconditioneerd (belonen en straffen) naar ongeconditioneerd opvoeden (grootbrengen zonder belonen en straffen) over te stappen.

Ook besloten onze kids (12 en 9) zelf om ook van onderwijs-methode te switchen en dus namen ze afscheid van hun eigen scholen, en zelfs van vrienden, om de uitdaging aan te gaan op DOE040, een democratische school waar kinderen hun eigen innerlijke vonk mogen volgen. Er zijn op deze school geen standaard klassen. Sterker nog, er zijn helemaal geen klassen. Kinderen van 4 tot 21 jaar lopen kriskras door elkaar, ontdekken, spelen en leren samen Ć©n van elkaar.Ā Er zijn wel lokalen zoals een muzieklokaal, een kooklokaal, een ontdek lokaal, een atelier, een gymzaal, een werkplaats, een kinderboerderij, een studielokaal en nog meer. Een leraar heet hier ook geen leraar, maar een samenwerker. Spelenderwijs ontdekken de kinderen op deze school wie ze nu werkelijk zijn, wat hun eigen unieke talenten zijn en wat ze nu echt leuk vinden. Maar net zo goed ontdekken ze wat hun eigen valkuilen zijn. Ze leren nu al dat ze verantwoordelijk zijn voor de keuzes die ze continue maken, met de bijbehorende (goed of slecht uitvallende) gevolgen die de gemaakte keuzes met zich meebrengen. Kortom, ze leren nu al leven vanuit innerlijke leiderschap. Er wordt ook wel gezegd dat deze school de moeilijkste school is die er bestaat. En uit ervaringen durven wij nu gerust te zeggen, dat dat ook wel zo is.

Hey maar Syl, waarom heb je hier niet eerder over gesproken? Om eerlijk te zijn, simpelweg, een stukje zelfbescherming. Mensen in mijn omgeving hebben me regelmatig gevraagd waarom ik hier niet over sprak, maar ergens durfde ik dat nog niet. Niet dat ik niet achter onze keuze stond. Nee, ik sta er nog steeds volledig achter. Maar als mijn kinderen ergens bij zijn betrokken dacht ik onbewust dat ik ze beter in bescherming kon nemen. En zo sprak ik eigenlijk niet eerder over grootste dingen die wij aangingen. Tot nu dan, want nu mag ik ook dat idee loslaten. Bovendien heb ik inmiddels ook ervaren dat het delen van onze ervaringen voor vele mensen van onschatbare waarde blijkt te zijn. En zo ga ik jullie dit jaar meenemen in nĆ³g een nieuw thema: Lachend opvoeden.

Want is het niet heerlijk als je leert hoe je de verantwoordelijkheid terug aan je kind mag en kan geven. Dat jij niet de baas bent, over niemand, enkel over jezelf en je eigen leven. En dat we allemaal gelijkwaardig zijn. Nee niet gelijk, maar zeker wel gelijkwaardig! Groot Ć©n klein. We zijn allemaal een vonk van de bron en dus allemaal puur positieve energie. We zijn hier onafhankelijk van elkaar gekomen met onze unieke gaven en talenten. We zijn er alleen van weg getraind, om vervolgens ons stinkende best te doen om weer terug in onze eigen kracht te gaan geloven en te komen.

We willen allemaal andere dingen creƫren, ontdekken en ervaren. En ik weet niet wat jij of ƩƩn van mijn kinderen willen ervaren, dus waarom zou ik weten wat nu wel of niet goed voor jou of hen is. Natuurlijk weet ik meer over veiligheid in het verkeer dan mijn 9-jarige zoon. Maar hij leert mij weer dat het goed is om dicht bij jezelf te blijven en dat je niet over je eigen grenzen heen hoeft te gaan om anderen te pleasen. We zijn er om samen te werken, om elkaar vooruit te helpen op onze wereldreis. We zijn allemaal, stuk voor stuk, Leider. Ja zeker, Leider met de grote letter L. En het word tijd om op te gaan staan, om te stralen, te shinen en te showen wie wij werkelijk zijn.

Je bent geen slachtoffer van de omstandigheden. In elk geval hoef je die niet te zijn. Welnee joh, Jij ben een krachtige creator die zelf bepaald hoe jouw leven er uit ziet. Nogmaals, Jij bent een krachtige creator die door ervaringen shift en sorteert wat bij jou past en wat niet bij jou past.

De drie ingrediƫnten:

En ik geloof in jouw grootsheid en ga dan ook in diep vertrouwen dat wij dit komende jaar samen grootste veranderingen te weeg kunnen brengen en fantastische dingen kunnen gaan bereiken. Er zijn slechts 3 ingrediƫnten die je er voor nodig hebt:

  1. VERLANGENS
  2. FOCUS
  3. FUN, heel veel FUN

Dus maak plezier en lach!

En zo wil ik je uitnodigen voor de 2-daagse training ā€œontdek de kracht van je lachā€ die ik geef op 24 en 25 februari in Eindhoven. Een weekend lang wordt je ondergedompeld in plezier en vreugde, in puur positieve energie.Ā Je leert dat je ongeacht de situatie altijd kunt lachen en hoe jij het beste uit jezelf en de situatie kunt halen door het aannemen van een positieve mindset en de kracht van je lach. Zeker weten dat dit weekend een positieve shift bij je op gaat leveren. Zowel privĆ© als zakelijk!

Inschrijven doe je hier
Meer informatie over de training vind je ook hier

Yes, een goed begin is het halve werk! Iedereen vanaf nu LACHEND HET LEVEN DOOR!
Proost šŸ„‚šŸ¾

Liefs Sylvia
jouw ultieme lachcoach

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *