ONTLADEN DOOR TE LACHEN

Holy Moses!
Was de maand september ook zo hectisch voor jou?

Ik ben één keer op straat en één keer bij de kassa in de winkel uitgekafferd door mannen die blijkbaar van mening waren dat ik ze onrecht had aangedaan. Ik weet zelf helemaal van niets! Nee echt niet. Ik stond erbij en keek er verbaasd naar. Heb de ene man rustig gezegd dat ik hoop dat voor hem de zon ook nog gaat schijnen vandaag en de andere man vriendelijk gezegd dat hij misschien zelf wel bij de verkeerde kassa staat (ik betaalde met klein geld en dat duurde hem te lang).

Er hing letterlijk en figuurlijk heel veel negatieve energie in de lucht. De zogenoemde dozen van pandora werden wagenwijd geopend waardoor oude patronen als een gek boven water kwamen drijven. Niemand is hieraan ontkomen. Allemaal hebben wij de kans gekregen om oude niet dienende of nog niet helemaal uitgewerkte patronen op te lossen en af te handelen.

Ik zelf had heel erg veel last van (zoals ik ze noem) HSP-aanvallen. Alle emoties oppikken, maar ze niet goed af kunnen voeren.
Als kind heb ik hier erg veel last van gehad en pas sinds een jaar of 10 weet ik hoe dit allemaal te reguleren. Tot een paar weken geleden dan, toen tot mijn verbazing de minder vrolijke emoties kei hard weer de ruimte hadden gekregen om tot mij door te dringen. Ik voelde van alles van andere mensen de pijntjes en negatieve emoties. Behoorlijk heftig kan dat zijn, maar gelukkig heb ik dan nog „de kracht van mijn Lach” 🙂

De kracht van mijn waardevolle en zo geliefde Lach. Lachen lucht op en relativeert. Geeft weer ruimte aan positiviteit. Dat brengt mij zo weer *hoppa* terug in balans.

Ik ben dankbaar voor alle lachworkshops die ik de afgelopen maand heb mogen geven. Aan de hoeveelheid workshop die deze maand gegeven en of aangevraagd zijn (en dat waren er veel!) blijkt wel weer hoe hard het nodig is om überhaupt te kunnen blijven lachen. Ja dus ook gedurende minder leuke perioden in ons leven. Want als de spontane lach niet snel genoeg komt, nou dan wekken we hem gewoon wel even op.

Mijn tip voor jou: Voor de meeste waarschijnlijk een gek idee, maar toch, doe het nou maar gewoon: open je mond wijd open en zeg HA HA HA HA HA 😀 Door het nabootsen van deze lachklanken krijgen je hersenen de signalen door om diverse neurohormonen aan te gaan maken. Deze neurohormonen zijn onder andere stress verlagend, pijnstillend en werken als anti-depressiva. Zo voel jij je weer goed, zowel lichamelijk als geestelijk. Dus lach zo hard en zo vaak je maar wilt. Geef je over aan de Ho Ho’s , Ha Ha’s en Hi Hi’s want lachen is het beste medicijn.

Ho ho ha ha ha!

xo Sylvia,
Jouw ultieme lachcoach