DE LACHCOACH DIE 3 WEKEN NIET LACHTE…

Nu ik terug blik op de afgelopen vakantie blijven mijn gedachten hangen bij de laatste avond op een camping in Oostenrijk.
Die avond kwam ik tot de merkwaardige ontdekking dat ik onze hele vakantie in Kroatië niet 1 keer hard gelachen heb! Tot op die specifieke laatste avond waar we letterlijk en figuurlijk de sterren van de hemel lachten. En ik voelde me vrij. Ik voelde me intens gelukkig. Ik voelde me één met alles en iedereen op dat moment.
En zo ervaarde ik weer de kracht van mijn lach…

Nu hoor ik je denken:  Wow! Wat is dat!? Een Lachcoach die zelf vergeet te lachen?!?
Euh ja *Bloos*, we hebben een fijne vakantie gehad, super mooi weer, spannende dingen beleefd, lekker gegeten, gedronken en veel gezwommen. Maar opvoedtechnisch gezien gaven we onze kids veel tijd en aandacht om oude, niet dienende patronen te doorbreken, waardoor ik mezelf plus alles en iedereen in die weken simpelweg te serieus nam!

Het moment dat ik dit besefte was dus pas op die laatste avond.
Er was ‘s avonds een sterrenregen voorspelt en samen met andere camping gasten lagen wij zo blij als kinderen opgelaten naar de hemel te staren, grappen te maken, onnozele gesprekken te voeren en lachten we tranen met tuiten om helemaal niks.
Tussen het lachen door kon ik alleen maar denken: jeetje, wat heb ik dit gemist!

Zonder dat je het in de gaten hebt, vergaat het lachen ons “volwassenen” al snel.
Je raakt zo in de ban van dat waar je nu mee bezig bent, dat je helemaal vergeten om tussendoor even lekker te lachen.

Mijn tip voor jou: Als je straks voor het slapen gaan terug kijkt op deze dag, sta dan eens bewust stil bij minimaal 3 leuke dingen die vandaag zijn gebeurd en die jou een goed gevoel bezorgden. Zo train je jezelf om meer aandacht te schenken aan dingen die goed zijn gegaan. We blijken namelijk te vaak voor het slapen gaan na te denken over dingen die niet goed zijn gegaan. Daardoor slapen we niet alleen onrustiger, je start de volgende dag ook minder energiek en vrolijk op. Door elke avond dingen te benoemen die leuk waren en goed zijn gegaan, train je bovendien jezelf in het aannemen van een positieve mindset.

Ho ho ha ha ha!

xo Sylvia,
Jouw Ultieme lachcoach