Je kunt niet alles weten

Veel gestelde vragen

Waarin onderscheidt De Lachcoach zich t.o.v. andere Lach docenten?

Het zit ‘m al in de naam: lachCOACH.
De Lachcoach onderscheidt zich door krachtige coaching- en bewustwordingstechnieken aan te reiken tijdens workshops, trainingen, coaching en seminars die gegeven worden vanuit De Lachcoach. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.

Ik heb geen lachworkshop nodig. Ik lach al genoeg. Toch!?

Om echt alle voordelen uit de lach te halen, is uit onderzoek gebleken dat je 10 tot 15 minuten per dag dient te lachen. Kinderen lachen 300-400 keer per dag. Volwassen nog maar 15-20 keer per dag, en dan heb je echt een top dag! Als je weet dat een spontane lach (de slappe lach uitgesloten) slechts 2-3 seconden duurt, snap je dat kinderen zeker veel uit de kracht van hun lach halen, volwassenen helaas niet…

In de loop der jaren zijn wij “volwassenen” steeds serieuzer geworden. Volwassenen zijn meestal (onbewust) bezig met “zorgen dat we er goed uit zien” en “voorkomen dat we er slecht uit zien”. We gaan zo op in alles wat wij denken te “moeten”, dat het lachen ons ontgaat en we vergeten gaandeweg de dag plezier te hebben en om te lachen.

En niet alleen het lachen is minder geworden, ook ons kinderlijke speelsheid is bij de meeste van ons volwassenen langzaam wegge-ebt of er wordt veel te weinig ruimte voor gemaakt.

Wat De Lachcoach betreft is het belangrijkste doel in ons leven, zorgen dat we ons goed, vreugdevol, vrij en blij voelen, ook tijdens de lastige periodes in ons leven. Dat we in contact blijven met positieve flow, ook al lijkt de wereld even helemaal niet rooskleurig.

Tijdens een lachworkshop maak je weer contact met die kinderlijk speelse energie, met de flow, in combinatie met de kracht van je lach.

Wat kost een lachworkshop?

Er zijn meerdere mogelijkheden:

 1. Lachworkshop voor particulieren investering tussen de €15,- en €29,50. Hierbij wordt gekeken naar aantal deelnemers, plaats, dag en dagdeel waarop de workshop gegeven dient te worden. Richtlijn investering (prijzen inclusief btw):
  tot 10 deelnemers €245,-
  tot 25 deelnemers €375,-
  tot 40 deelnemers €475,-
  Let op: Op zondag worden andere tarieven gehanteerd.
 2. Lachworkshops voor bedrijven
  Voor bedrijven worden lachworkshops op maat samengesteld. Prijzen worden samengesteld aan de hand van de wensen waaraan een professionele lachsessie dient te voldoen. Richtlijn investering lachworkshop van 1 uur (prijzen exclusief btw):
  tot 10 deelnemers €245,-
  tot 20 deelnemers €375,-
  tot 40 deelnemers €525,-

Wat is Lachclub Eindhoven?

HELAAS HEEFT LACHCLUB EINDHOVEN HAAR DEUREN GESLOTEN

De Lachcoach geeft maandelijks een openbare lachworkshop waar iedereen zich voor in kan schrijven. Lachclub Eindhoven is de plek waar de Lachcoach mensen kennis laat maken met de kracht van hun lach.

Tevens is dit ook de plek waar de Lachcoach nieuw materiaal uit kan testen. Aankomende lachcoaches maken hier hun entree als lachyoga begeleider. Hier kunnen zij hun vaardigheden verder ontwikkelen.

Één ding blijft voorop staan: de kwaliteit van de lachworkshop is altijd hoog 😀

Ho ho ha ha ha!

Waar is een lachworkshop op gebaseerd?

Een lachworkshop wordt gegeven volgens de principes vanuit de lachyoga in combinatie met diverse coaching- en bewustwordings technieken.

Lachyoga is in 1995 opgericht door Dr. Madan Kataria, een arts in India. Tijdens onderzoek voor zijn studie kwam hij erachter dat het voor je hersenen niet uit maakt of je lach nu echt of nep is. Een nep lach is al genoeg om je hersenen die seintjes door te geven waardoor neurohormonen worden aangemaakt en jij je, zowel lichamelijk als geestelijk, beter gaat voelen. Op een geheel natuurlijke wijze worden namelijk onder andere pijnstillende hormonen, anti-depressiva en endorfines aangemaakt, die bekrachtigen jouw zelfherstellend vermogen.

Tijdens een lachsessie krijg je ademhalingstechnieken en lachtechnieken aangeboden (nabootsen van de lachklanken met een speelse beweging daarbij), die het lachen bevorderen om zo alle neurohormonen in je lichaam op gang te brengen met alle positieve effecten van dien. De specialiteit van de Lachcoach is creërende coaching, waardoor er tevens op spelenderwijs bewustwording-  en coachings-technieken verweven zitten in de workshops vanuit De Lachcoach, waarmee je ook na de workshop veel plezier aan kunt beleven

Een lachworkshop van een uur bevat de volgende onderdelen:

Intro, uitleg over de lachsessie

Warming-up, het actief maken van je lichaam

Lach-, ademhaling- en speltechnieken

Lachkick / Lachmeditatie, samen spontaan lachen om niets

Ontspanningsoefening, voelen wat de workshop voor je mind & lichaam heeft gedaan

Een lachsessie kan in tijdsduur variëren van een kort en krachtige energizer tot een 2 daagse training.

Heb je nog vragen, stel ze dan gerust door contact met ons op te nemen.