Een blik in de toekomst van onze kinderen

De LachcoachFinancieelEen blik in de toekomst van onze kinderen
22 februari 2018 In Financieel ,

Woest sloeg ik met mijn vuist op de tafel en brulde met tranen in mijn ogen dat ze nu toch echt eens de weg van de minste weerstand moest gaan kiezen! Ik stond in de zoveelste pat-stelling met deze Juf en op dit moment haalde ik liever mijn gelijk dan dat ik me goed wilde voelen. Gevoelens van onmacht, kwaadheid, verdriet en de drang om mijn kind te verdedigen hadden de overhand en ik haalde hard uit naar deze goed bedoelde Juf waarmee ik al maanden geen fijne connectie leek op te kunnen bouwen. We leefden allebei op een totaal andere planeet waar hele andere overtuigingen heersten en stonden loodrecht tegenover elkaar.

Nu voel ik me immens dankbaar richting deze Juf en voor al het contrast (lees: de vervelende momenten) die wij hebben mogen ervaren op de vorige school van mijn kids. De weg werd ons duidelijk getoond: tijd om afscheid te nemen van vele normen en waarden waar mens en maatschappij (eigen-)waarde aan ontleend. Tijd om onze eigen koers te varen. En zo kwam het dat we als gezin unaniem besloten om zelf kapitein te worden van ons eigen schip, de vertrouwde haven uit te varen, om te gaan leven vanuit ons hart.

De schoolkeuze naar democratisch onderwijs is daar een onderdeel van. Natuurlijk ben ik mij super bewust van het feit dat mijn kinderen op deze school de mogelijkheid hebben om andere keuzes te maken, zoals het niet volgen van lessen. Ook al zijn alle faciliteiten, zoals het recht om les te krijgen inclusief de vakdocenten aanwezig op onze school, zij hebben de keuze vrijheid of dat ze nu wel of niet een diploma willen gaan halen. Wij maakten bewust de keuze dat onze kids op een bredere manier zichzelf kunnen ontwikkelen dan de meeste mensen tijdens hun schooltijd doen. Jezelf leren kennen en een goede diepe connectie met jezelf en je omgeving opbouwen zijn in mijn beleving één van de belangrijkste dingen in het leven. Daarnaast volgen de cognitieve vakken zoals wiskunde & taal op een natuurlijke manier vanzelf.

En zo ook gingen mijn gedachten uit naar de toekomst van onze kinderen, naar de diverse mogelijkheden waarop zij straks geld kunnen gaan verdienen. Want ja, hoe gaan onze kids straks geld verdienen? Automatisering is ook al aan de orde van de dag, dus waarmee? Wat voor werk zouden ze later kunnen gaan doen? En hoe zit het eigenlijk met geldzaken? Met de banken? Met crypto currency? Met online geld verdienen en online bedrijven? Wat weten wij zelf nu werkelijk echt over geld?
Lessen over geld heb ik op school nooit gehad. Het blijkt dus iets te zijn wat wij van onze ouders meekrijgen. Iemand op een bewustzijnsniveau met modaal inkomen kan zijn kind alleen meegeven hoe een modaal inkomen te genereren. Kinderen van rijke ouders, krijgen weer andere overtuigingen mee van hun ouders over geld. ja, heel interessant vind ik dat!

Wanneer ik bepaalde eigenschappen en overtuigingen graag zie bij mijn kinderen, kan ik deze enkel meegeven door ze eigen te maken en ze zelf te leven. Door het voorbeeld te geven, worden de dingen die ik zeg en doe op een natuurlijke en vaak onbewust niveau opgepikt. Dus om nog dieper vertrouwen te krijgen in het creatieproces, zodat ik mijn kinderen vanuit diep vertrouwen ook los durf te laten op dit geldvlak, werd het tijd om mijn horizon te verbreden en mijzelf te verdiepen in andere vormen van geld-creatie dan we allemaal gewoon zijn. Het aannemen van nieuwe overtuigingen met betrekking tot welvaart en het hebben van een positieve mindset hoort daar bij.

Financieel vrij zijn

In mei 2017 dook ik in het diepe en schreef ik mezelf, nadat ik zo sterk het gevoel had dat ik dit moest gaan doen, in bij een netwerk marketingbedrijf. Ik leerde netwerken en begon netwerken voor het eerst echt leuk te vinden doordat ik erg veel leuke gelijkgestemde mensen ontmoette. Nieuwe vriendschappen ontstonden. Nieuwe overtuigingen werden aangenomen. Nieuwe geldstromen werden gegenereerd. En zo kwam ik in een totaal andere vaarwater terecht; de wereld hoe je geld voor je kan laten werken, het aannemen van ‘geld-mindset’, het aantrekken van geld, shares, aandelen, crypto currency, online bedrijven, en passief geld verdienen.

En zo ook werd het idee geboren om over 3 jaar FINANCIEEL VRIJ te zijn.
Financiële vrijheid betekent overigens niet dat je rijk bent (al kun je dat wel worden) maar dat je alles kunt doen wat je graag wilt doen op de manier en het moment dat jij dat wilt. Dat er altijd genoeg geld aanwezig is. Dat jij weet hoe geld te creëren zodat geld naar je toe kan stromen. Dat je niet persé hoeft te werken, maar dat je de dingen die je doet, doet omdat je ze simpelweg WILT doen, het leuk vindt om dat te doen, er blij van wordt en je er goed bij voelt: Lachend het leven door, door lachend geld te verdienen 😀

Vorig jaar zijn wij aan deze trip begonnen en het is interessant wat er dan zoal op je pad komt. De mensen met wie je in aanraking komt. De (hulp)middelen. Alle ideeën. Maar net zo goed de blokkades en overtuigingen waar je tegen aan loopt. Voor mij persoonlijk is dit avontuur een interessant groeiproces en geweldig om mee te mogen maken. Iets wat ik niet vanuit huis heb meegekregen. Iets wat ik niet op school heb geleerd. En ik weet dat ik niet de enigste ben.

Lachend geld verdienen

Daarom heb ik een nieuwe Facebook groep geopend: “Lachend geld verdienen”.
Het is een groep waarin ik 2-3 keer per week een interessante post zal plaatsen zodat jij jezelf kunt gaan trainen in het aannemen van ‘WELVAARTSBEWUSTZIJN’.

Zo kan het zijn dat ik je een boek aanraad, een video met je wil delen, mijn persoonlijke ervaring post, een quote plaats die je na laat denken over hoe jij ergens tegenover staat, je een opdracht geef waarmee jij jezelf kunt omtoveren tot een geldmagneet. Je een uitdaging mee geef. En vast nog meer wat ik nu even niet zo snel kan bedenken. We groeien er met z’n allen in. Dat “erop durven vertrouwen’ vind ik nu juist zo mooi hier aan 😀

Vind je het leuk om samen met mij dit bewustzijn-avontuur aan te gaan?
Lees dan meer over passief geld verdienen op mijn website pagina van dit nieuwe project ‘Lachend geld verdienen’ waarin ik je vertel over verdienmodellen en de bedrijven waar ik mee samen werk.
En meld je tevens hier aan bij de community ‘Lachend geld verdienen’ op Facebook die ik creëer vanuit De Lachcoach.
Je gaat ontdekken dat het aannemen van een welvaartsbewustzijn door middel van het creëren van een positieve mindset zo veel meer met zich mee brengt dan enkel kennis over geld. Het gaat een aangenaam en verrassend avontuur zijn. De kickoff met de eerste post is op 19 maart.

Waarom ik het project ‘Lachend geld verdienen’ neer zet?
Ik geloof dat we midden in een shift zitten waarin we oude geldsystemen en overtuigingen los mogen laten.
Onderwijzen = leren = eigen maken.
Met andere woorden, wanneer ik mijn bronnen en wijsheid met jou deel, wordt het steeds meer eigen. En zo kunnen mijn kinderen en de mensen om mij heen, deze kennis, bewust en onbewust, oppikken en gaan leven. Lekker idealistisch, dat weet ik wel, maar toch: zo denk ik bij te kunnen dragen aan een mooie vrolijke wereld waarin iedereen Lachend het leven door kan gaan.

Ga je mee op avontuur!?

Liefs Sylvia,
jouw ultieme lachcoach